Το Εικαστικό Καφενείο είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκμάθησης ζωγραφικής στο διαδίκτυο, (ίσως το μοναδικό στην Ελλάδα) που λειτουργεί με επιτυχία από το 2009.
Δοκιμάστε τώρα, δεν έχετε τίποτα να χάσετε... Τα πρώτα 3 μαθήματα είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής...Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Δημιουργικοί στόχοι για το 2012...


(έργο μαθήτριας από το Μάθημα 40)

Κάθε καινούργια χρονιά έχουμε διάθεση να κάνουμε περισσότερα και καλύτερα πράγματα. Γεμάτοι δημιουργικότητα και ιδέες βάζουμε καινούργιους στόχους, αναθεωρούμε τις επιθυμίες και τα όνειρα μας.
Μέσα σε αυτό το κλίμα λοιπόν σας δίνω εδώ μια λίστα με δημιουργικούς στόχους για το 2012…
Προσθέστε τους δικούς σας, αγνοήστε εκείνους που δεν σας αφορούν ή δεν σας αρέσουν!

  1. Ξεκινήστε τώρα (εάν δεν το έχετε ήδη κάνει) ένα εικαστικό ημερολόγιο. Το αναφέρω συχνά γιατί θεωρώ πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Δείτε τη σχετική ανάρτηση για να πάρετε ιδέες.
  2. Δοκιμάστε καινούργια υλικά και κυρίως δοκιμάστε μικτές τεχνικές. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και τολμήστε ασύμβατα υλικά μεταξύ τους ή διαφορετικές επιφάνειες (εκτός από χαρτί και μουσαμά).
  3. Σκιτσάρετε συχνά και πολύ! Ότι βλέπετε μπροστά σας! Δεν έχει σημασία το θέμα αλλά η εξάσκηση.
  4. Διαλέξτε ένα σχέδιο ή σκίτσο που έχετε κάνει και σας αρέσει και δοκιμάστε να δουλέψετε το ίδιο με διαφορετικά χρώματα και υλικά. Θα μάθετε πολλά από αυτή τη διαδικασία.
  5. Σπάστε τα όρια σας! Είναι ίσως καιρός να ξεφύγετε από το γνώριμο και το οικείο. Από αυτό που ξέρετε να κάνετε καλά. Για να μπορέσετε να κάνετε το «ένα βήμα παραπέρα», θα πρέπει να μην σκέφτεστε το αποτέλεσμα αλλά τη διαδρομή. Τι και αν δεν σας ικανοποιήσει; Θα έχετε μάθει καινούργια πράγματα πολλά!
  6. Πηγαίνετε σε εκθέσεις ζωγραφικής στα Μουσεία και τις γκαλερί. Είναι το καλύτερο σχολείο. Μάθετε να βλέπετε σωστά, για να μπορείτε να αποκομίσετε το καλύτερο δυνατό. Δείτε ξανά την ανάρτηση «Πως διαβάζουμε ένα έργο ζωγραφικής»
 Ας είναι η χρονιά σας καλύτερη από την προηγούμενη, γεμάτη δημιουργία και χρώμα!

3 σχόλια:

eleni είπε...

Όλο λέω,Μαριέλα,να το κάνω και συνεχώς το αναβάλω-γενικά αμελώ τους στόχους,γιατί όλο κάτι συμβαίνει-δικαιολογίες....
Φιλιά!

vagmood είπε...

vagmood.blogspot.com

Εύα Παραδείσου είπε...

Καλό μήνα να έχουμε Μαριέλα μου, όμορφο και δημιουργικό.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails