Το Εικαστικό Καφενείο είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκμάθησης ζωγραφικής στο διαδίκτυο, (ίσως το μοναδικό στην Ελλάδα) που λειτουργεί με επιτυχία από το 2009.
Δοκιμάστε τώρα, δεν έχετε τίποτα να χάσετε... Τα πρώτα 3 μαθήματα είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής...



Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Ένα ψηφιακό αρχείο έργων ζωγραφικής

YOUR PAINTINGS
Η πληροφορία έφτασε στο μέηλ μου, την βρήκα ενδιαφέρουσα και σας την μεταφέρω.
Είναι νομίζω μια αστείρευτη πηγή μελέτης και ιδεών. Μια μικρή βόλτα κατά καιρούς σε αυτή την πινακοθήκη θα είναι πολύ εποικοδομητική.
Αντιγράφω όπως ακριβώς το έλαβα… (δεν γνωρίζω την αρχική πηγή).


Mε 211.861 ελαιογραφίες, που  υπογράφουν περί τους 37.000 καλλιτέχνες,  μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου. Πρόκειται για την ιστοσελίδα  Your paintings, μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Δημόσιων Καταγραφών που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το BBC. 
Στο ψηφιακό αρχείο μπορεί να βρει κάποιος έργα των Ρούμπενς, Πικάσο Ματίς, Γουόρχολ, Μπέικον και χιλιάδων άλλων δημιουργών. 
Όλα τα έργα που παρουσιάζονται βρίσκονται εντός των γεωγραφικών ορίων της Βρετανίας και ανήκουν στο κράτος, στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε οργανισμούς κοινής ωφέλειας, ενώ πολλά εξ αυτών κρέμονται σε τοίχους νοσοκομείων, πανεπιστημίων, ακόμη και σε πυροσβεστικούς σταθμούς.



«Το 80% των πινάκων που παρουσιάζουμε στην ιστοσελίδα δεν εκτίθεται στο ευρύ κοινό ενώ αρκετά εξ αυτών δεν είχαν ποτέ φωτογραφηθεί» εξηγεί ο διευθυντής του Ιδρύματος Δημόσιων Καταγραφών Άντριου Έλις, ο οποίος εργάζεται από το 2003 για την ολοκλήρωση του αρχείου. 


Στους επισκέπτες του ψηφιακού μουσείου δίνεται μάλιστα η δυνατότητα να δημιουργήσουν τη δική τους πινακοθήκη με τα έργα προτίμησής τους, να μάθουν πού μπορούν να δουν το κάθε έργο από κοντά, να το αποθηκεύσουν, να το τυπώσουν και να πάρουν πληροφορίες σχετικά με τον καλλιτέχνη.
Μπορούν όμως αν θέλουν και να συμβάλουν στην ολοκλήρωση του αρχείου, είτε βάζοντας ετικέτες (tags) στους πίνακες, ώστε μελλοντικά γράφοντας ο επισκέπτης μια λέξη-κλειδί να μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλα τα έργα στα οποία απεικονίζεται η συγκεκριμένη λέξη, είτε προσθέτοντας στοιχεία για το έργο και τον καλλιτέχνη.


Επισκεφτείτε το, νομίζω αξίζει τον κόπο!
Η διεύθυνση εδώ:

4 σχόλια:

MYSTELIOS είπε...

Ευχαριστούμε πολύ φίλη Μαριέλα που πάντα μοιράζεσαι μαζί μας τόσο ενδιαφέρουσες πληροφορίες γύρω από την τέχνη της ζωγραφικής . Σήμερα προβλέπεται ότι θα χαθώ στα ψηφιακά αρχεία της πινακοθήκης !!!

Mariela είπε...

Στέλιο μου, καλή βόλτα σου εύχομαι... θα περάσει η ώρα δίχως να το καταλάβεις!!!

vasiliki είπε...

Το ευχαριστώ είναι πολύ λίγο σε όλα αυτά που προσφέρεις!!!
Να είσαι πάντα καλά.

Χριστίνα είπε...

Και πάλι ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ !!!
Καλό απόγευμα Μαριέλα

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails