Το Εικαστικό Καφενείο είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκμάθησης ζωγραφικής στο διαδίκτυο, (ίσως το μοναδικό στην Ελλάδα) που λειτουργεί με επιτυχία από το 2009.
Δοκιμάστε τώρα, δεν έχετε τίποτα να χάσετε... Τα πρώτα 3 μαθήματα είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής...



Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

"Οι παιδικές ψυχές δεν γνωρίζουν πόλεμο!!!!"

Καλό μήνα σε όλους...
Μια πολύ επίκαιρη "πτυχιακή" έφτασε στο μέηλ μου...
Δεν θα πω εγώ πολλά θα αφήσω την εικόνα αλλά και τα λόγια της μαθήτριας να μιλήσουν!!
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Νόρα μου.....


"Πάντα πιστεύω ότι τα παιδιά έχουν μια μαγική ικανότητα να βλέπουν τη ζωή σαν παιχνίδι.     Δυστυχώς Μαριέλα, με όλα αυτά τα άσχημα που συμβαίνουν δεν μπορώ να δώσω σ αυτό το τελευταίο μάθημα μια ευχάριστη νότα αλλά θα σου δώσω μια ελπίδα ότι αυτά τα παιδιά θα επιζήσουν και θα κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο!!!

   Δούλεψα λοιπόν σε χαρτί ακουαρέλας  με ακρυλικά σε οριζόντιο πλαίσιο.  Για να δώσω έμφαση στο θέμα,  το φόντο το  δούλεψα αφηρημένα με παλ γήινες αποχρώσεις για να δείξω την αχανή κατάσταση που προκαλεί ένας πόλεμος!!  Τα χρώματα από τα φουστάνια των κοριτσιών  τα δούλεψα με έντονα χρώματα , ζωηρά γιατί για μένα αντικατοπτρίζουν τη ψυχή τους και την νεανικότητά  τους!!! Περισσότερες λεπτομέρειες στα χαρακτηριστικά τους για να επιβάλλουν την παρουσία τους." 


2 σχόλια:

Χριστίνα είπε...

εξαιρετική δουλειά!!! υπέροχο θέμα και τόσο μελετημένη και όμορφη ζωγραφιά!!! Αξίζουν πράγματι θερμά συγχαρητήρια στην Νόρα!!! Δυστυχώς, στους δύκολους καιρούς που ζούμε, εκτός από τα θλιβερά που βιώνουμε - και άλλοι πολύ περισσότερο από μας- αναδεικνύονται και οι εσωτερικές μας δυνάμεις και εξελίσσονται τα αιθητικά μας κριτήρα! ευτυχώς!!!
καλή συνέχεια Νόρα!

Νόρα Πέττα είπε...

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails