Το Εικαστικό Καφενείο είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκμάθησης ζωγραφικής στο διαδίκτυο, (ίσως το μοναδικό στην Ελλάδα) που λειτουργεί με επιτυχία από το 2009.
Δοκιμάστε τώρα, δεν έχετε τίποτα να χάσετε... Τα πρώτα 3 μαθήματα είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής...Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2017

Η εισαγωγή στα μαθήματα της Αγιογραφίας....

Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ....
Πιστεύω ότι η Βυζαντινή εικόνα (αγιογραφία) δεν είναι μουσειακό είδος αλλά μια ζωντανή και λειτουργική εικαστική γλώσσα.
Οφείλει ως εκ τούτου στον εαυτό της αλλά και στον εκάστοτε αποδέκτη της να εξελίσσεται και να ανταποκρίνεται στην εποχή της, πάντα με σεβασμό στην παράδοση και τις Θεολογικές ερμηνείες.
Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από την ταχύτητα και την τεχνολογία. Κατά την ταπεινή μου άποψη η εικόνα πρέπει να είναι λιτή, με έντονα χαρακτηριστικά και στοιχεία έτσι ώστε να γίνεται άμεσα αντιληπτή, να ξεχωρίζει μέσα από τον καταιγισμό πληροφοριών που δεχόμαστε καθημερινά και να μπορεί εν τέλει να αγγίξει το πνεύμα όσο και την ψυχή μας.
Μέσα από αυτό το πρίσμα γίνονται και τα μαθήματα.
Ελπίζω να καταφέρω να σας μεταδώσω τα ελάχιστα που ξέρω και να σας δημιουργήσω τα κατάλληλα ερεθίσματα για να συνεχίσετε αυτή τη μοναδική διαδρομή.
Η αγιογραφία αποτελεί ένα τεράστιο πεδίο γνώσης αλλά και έρευνας γι’αυτό και η σπουδή της στην ουσία δεν τελειώνει ποτέ.
Κάθε νέα εικόνα, κάθε γραμμή, κάθε φώτισμα είναι μια καινούργια πρόκληση.
Πέρα από το εικαστικό κομμάτι, η αγιογραφία είναι προσευχή, εμβάθυνση, πνευματικότητα.
Διαβάστε όσο περισσότερο μπορείτε, αναζητήστε σεμινάρια και ομιλίες. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων θα σας προτείνω βιβλία,
βίντεο, καθώς και ενδιαφέρουσες σημειώσεις.

Λίγα λόγια για τη δική μου διαδρομή:
Πήρα τις βάσεις της αγιογραφίας δίπλα στον αγιογράφο-ζωγράφο Μπάμπη Πυλαρινό και στη συνέχεια παρακολούθησα σεμινάρια του Δημήτρη Χατζηαποστόλου και του Γιώργου Κόρδη.
Παράλληλα μελέτησα πολύ. Εδώ θα σας διδάξω τον τρόπο που με εκφράζει προσωπικά και τον οποίο φροντίζω να εξελίσσω συνεχώς. Προσπαθώ πάντα να ακολουθώ τα δεδομένα της Ιερής αυτής τέχνης, επιτρέποντας στον εαυτό μου κάποιες εικαστικές ελευθεριότητες που δεν αναιρούν ούτε αποπροσανατολίζουν.

Δημιουργία προπλασμού προσώπου

Από το μάθημα 2
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ:
Ζητείστε άμεσα πληροφορίες για να μην χάσετε τα Δώρα της 1ης εβδομάδας κυκλοφορίας....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails