Το Εικαστικό Καφενείο είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκμάθησης ζωγραφικής στο διαδίκτυο, (ίσως το μοναδικό στην Ελλάδα) που λειτουργεί με επιτυχία από το 2009.
Δοκιμάστε τώρα, δεν έχετε τίποτα να χάσετε... Τα πρώτα 3 μαθήματα είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής...



Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Ασκήσεις για όλους • 2 • Με τα μάτια ερμητικά κλειστά...

Η καινούργια άσκηση είναι πραγματικά πάρα πολύ διασκεδαστική και μπορεί να σας οδηγήσει σε ιδιαίτερες αφηρημένες συνθέσεις για όσους από εσάς ενδιαφέρεστε για την αφηρημένη ζωγραφική.
Οι υπόλοιποι θα το χαρείτε σαν να είσαστε παιδιά!
Το καταπληκτικό με αυτή την άσκηση είναι το γεγονός ότι βοηθάει και αυτή να μην "σκέφτεστε λογικά" και να απελευθερώσετε το συναίσθημα και τη φαντασία σας.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι πολύ απλά, ιδιαίτερα για την πρώτη φάση της άσκησης: ένα μπλοκ σκίτσου και ένα μαλακό μολύβι ή κάρβουνο ή παστέλ.

1η φάση:
Κλείστε καλά τα μάτια σας (χωρίς να κλέβετε.... χαχαχαχα).
Με την αφή αναγνωρίστε τα όρια του χαρτιού που έχετε μπροστά σας και όταν νιώσετε έτοιμοι αρχίστε να σχεδιάζετε ότι σας προκύψει χωρίς να έχετε καμία εικόνα στο μυαλό σας.
Τραβήξτε γραμμές, στίξεις, μουντζουρώστε...
Ίσως μια μουσική υπόκρουση να βοηθήσει αρκετά.

Αυτή είναι η πρώτη φάση της άσκησης

2η φάση:
Και τώρα ανοίξτε τα μάτια..... Παρατηρήστε καλά αυτά που έχετε φτιάξει. Μπορείτε αν θέλετε να σταματήσετε και εδώ. Όμως εγώ σας προτείνω να συνεχίσετε μια και αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον κατά τη γνώμη μου.
Με το παραθυράκι σύνθεσης επιλέξτε ένα κομμάτι που σας αρέσει. Όσοι δεν έχετε το παραθυράκι από τα μαθήματα, σχεδιάστε ένα τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο σε ένα κομμάτι χαρτί, κόψτε το εσωτερικό και φτιάξτε ένα παράθυρο που θα μετακινήσετε επάνω στα αρχικά σχέδια για να βρείτε μια σύνθεση που σας αρέσει.
Έχετε βέβαια πάντα και την επιλογή να βρείτε τη σύνθεση σας με το μάτι και απλά να την οριοθετήσετε.
Στη συνέχεια και με ότι υλικά θέλετε εσείς βάλτε χρώμα στη σύνθεση.
Στο παράδειγμα έχω χρησιμοποιήσει ακρυλικά.
Τα έργα σας από τις ασκήσεις στο facebook group.....




Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails