Το Εικαστικό Καφενείο είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκμάθησης ζωγραφικής στο διαδίκτυο, (ίσως το μοναδικό στην Ελλάδα) που λειτουργεί με επιτυχία από το 2009.
Δοκιμάστε τώρα, δεν έχετε τίποτα να χάσετε... Τα πρώτα 3 μαθήματα είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής...



Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Πως λειτουργούν τα μαθήματα....

Εδώ θα βρείτε απαντήσεις στις περισσότερες απορίες σας... Γι' αυτό, διαβάστε πάρα πολύ προσεκτικά! Το κάθε μάθημα θα είναι 5 έως 8 σελίδες Α4 (ίσως και περισσότερες αν χρειαστεί) σε μορφή αρχείου PDF.
Θα περιλαμβάνει θεωρία, πολλή πρακτική με σχέδια και φωτογραφίες και όπου χρειάζεται μια μικρή ανάλυση έργου για να κατανοήσετε το μάθημα καλύτερα.
Όταν ανοίξετε το αρχείο, μπορείτε να το διαβάσετε είτε στην οθόνη του υπολογιστή σας, είτε, ακόμα καλύτερα, να το τυπώσετε και να το αρχειοθετήσετε σ’ ένα ντοσιέ.
Σύντομα θα σχεδιάσω διαχωριστικά για τις πέντε μεγάλες κατηγορίες των μαθημάτων (Χρώμα, Σχέδιο και σκίτσο, Σύνθεση, Τεχνικές Έκφρασης, Δημιουργία) για να οργανώσετε τα μαθήματα σας καλύτερα.

Εύλογα, μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί:
" Γιατί να μπω σ’ αυτή τη διαδικασία και να μην αγοράσω κατευθείαν ένα βιβλίο;"

Εκτός από το γεγονός ότι το πρόγραμμα των ασκήσεων που έχω δημιουργήσει είναι δοκιμασμένα αποτελεσματικό, αυτό που κάνει τη μεγάλη διαφορά είναι η ΔΙΟΡΘΩΣΗ των έργων, η προσωπική βοήθεια και η καθοδήγηση βήμα βήμα.
Αυτό θα γίνεται ως εξής:
Διαβάζετε προσεκτικά το μάθημα. Εάν έχετε απορίες είναι σημαντικό να τις λύσετε πριν ξεκινήσετε να ζωγραφίζετε. Στη συνέχεια κάνετε τις ασκήσεις.
Τις φωτογραφίζετε με μια ψηφιακή (ακόμα και κινητού) ή τις σκανάρετε και μου τις στέλνετε στο mail μου, στο mariela663@gmail.com
Ο λογαριασμός αυτός έχει ανοίξει ειδικά για τα μαθήματα. Εάν σε κάποια άσκηση έχετε κάνει περισσότερα από ένα έργα, τότε μου στέλνετε αυτό που θεωρείτε καλύτερο.
Μόλις λάβω το mail σας, θα απαντήσω με όλες τις διορθώσεις και τις παρατηρήσεις μου, με τρόπο ώστε αυτές να σας βοηθούν ουσιαστικά στην εξέλιξη σας. Θα είναι επίσης σε μορφή PDF, για να μπορείτε να τις αρχειοθετήσετε και να ανατρέχετε σε αυτές όταν χρειαστεί.

Κατά καιρούς θα αναρτώ κάποιο έργο μαθητού, με την έγκριση του εννοείται και θα κάνουμε ανοιχτές συζητήσεις.

Θα λαμβάνετε τα μαθήματα 1 κάθε εβδομάδα (αμέσως μετά από σχετική ανάρτηση) και συγκεκριμένα κάθε Πέμπτη, για να έχετε μπροστά σας το Σαββατοκύριακο να δουλέψετε....

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:
Μη δουλεύετε με πίεση. Σημασία έχει, πέρα από τις γνώσεις που θα πάρετε να διασκεδάσετε την όλη διαδικασία. Ακολουθείστε τον δικό σας ρυθμό και στείλτε τη δουλειά όταν θα είστε έτοιμοι.
Εάν κάποιος από σας έχει ήδη γνώσεις, μπορεί να ασχοληθεί μόνο με τα μαθήματα εκείνα που τον ενδιαφέρουν, αν και, οι ασκήσεις που δίνω είναι αρκετά διαφορετικές
και πρωτότυπες…

Τα πρώτα 3 μαθήματα θα είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ.
Έτσι θα γνωριστούμε καλύτερα και θα πάρετε μια γεύση από τον τρόπο που δουλεύω.
Από το τέταρτο μάθημα και μετά, το κόστος θα είναι

7 ευρώ για κάθε μάθημα

και περιλαμβάνει τη θεωρία και την πρακτική ανεξάρτητα από τον αριθμό των σελίδων και φυσικά τη διόρθωση των έργων σας και τη βοήθεια μου βήμα βήμα.
Για τους τρόπους πληρωμής θα ενημερωθείτε όταν δηλώσετε συμμετοχή, μαζί με κάποιες επιπρόσθετες πληροφορίες και τα πρώτα 3 μαθήματα.

Στα ενδιάμεσα των μαθημάτων θα σας δίνω διάφορες ιδέες και συμβουλές που θα αφορούν το πρακτικό κομμάτι (οργάνωση – υλικά), δημιουργικά παιχνίδια, εκθέσεις που έχω δει, βιβλία τέχνης που έχω διαβάσει, διαγωνισμούς και πολλά άλλα.
Αυτά προς το παρόν. Περιμένω τις απορίες σας….

Αύριο Πέμπτη, όσοι έχετε δηλώσει συμμετοχή θα λάβετε στο mail σας το πρώτο μάθημα!
Όσοι δεν έχετε δηλώσει ακόμα, αλλά το θέλετε το μάθημα άμεσα, παρακαλώ στείλτε mail στο mariela663@gmail.com

Φυσικά, μπορείτε να ξεκινήσετε όποτε θέλετε. Δεν υπάρχει δέσμευση.

16 σχόλια:

Maria Tzirita είπε...

Εγώ λέω να σε πληρώνω από κοντά, για να σε αναγκάσω, μια φορά το μήνα τουλάχιστον, να βγαίνουμε για καφέ ή ποτό! Χαίρομαι που θα περάσω δημιουργικά το τριήμερό μου και χαίρομαι που είδα από τα σχόλια στο μπλογκ μου ότι θα είμαστε πολλοί μπλόγκερς παρεούλα! Καλό ξεκίνημα σε όλους μας!

Mariela είπε...

Καλό ξεκίνημα Μαράκι....
Θα σε μαλώσω όμως...
πόσες φορές σου ειπα πότε θα πάμε για καφέ?
χαρά μου να σε βλέπω....

noir alice είπε...

Εεεεε βοήθησε με λιγο!!!Εγω δεν εχω πιστωτικη και δεν εχω ιδεα πως μπορω να πληρωνω για τα μαθηματα!Μηπως να τα καταθεσω σε καποιο λογαριασμο μηνιαια ή αν εχεις καμια καλυτερη ιδεα!!!

Mariela είπε...

Αδαμαντία σου έστειλα μέηλ....

eleni είπε...

Μαριέλα διάβασα τις οδηγίες σου και το μόνο πρόβλημα είναι ο τρόπος πληρωμής.Εξήγησέ μου αν μπορώ κι εγώ να τα καταθέτω ή να στείλω εξ αρχής ένα ποσό.
Ευχαριστώ!

Mariela είπε...

Ελένη μου πήρες μέηλ κι εσύ....

Γιώτα Φώτου είπε...

Καταπληκτική πρωτοβουλία. Συγχαρητήρια Είμαι σίγουρη ότι θα δούμε ενδιαφέροντα πράγματα από όλους σας

Mariela είπε...

Σ΄ευχαριστούμε πολύ Γιώτα!

xaos είπε...

Κι εγω συμφωνώ με τους υπόλοιπους αν μπορούσαμε με άλλον τροπο πληρωμης?Δεν θελω να μπλέξω με καρτες.

Mariela είπε...

Χελώνα μου, στεέλε μου σε παρακαλώ τα στοιχεία σου στο mariela663@gmail.com για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε.
Σ' ευχαριστώ!
Θα βρούμε λύση.

noir alice είπε...

Λοιπον εχω μια ιδεα!Θα μπορουσαμε να συναντιομαστε ολοι μια φορα το μηνα ωστε να κανονιζουμε το οικονομικο αλλα κυριως να συζηταμε , να λυνουμε αποριες αλλα και να γνωριστουμε!Μπορει να ειναι ανοητο αλλα εμενα θα μου αρεσε...

Mariela είπε...

Όχι καθ/ολου χαζό δεν είναι! ΚΙ εγώ το σκρφτόμουνα να σας πρτοτείνω να βλέπουμε εκθέσεις παρέα, οσοι μένετε στην Αθήνα!
Όσο για το οικονομικό επειδή κάποιοι από σας έχετε πρόβλημα με την κάρτα, σκέφτομαι κάποιες άλλες λύσεις για τις οποίες θα σας ενημερώσω σύντομα!

noir alice είπε...

Aaaaa ωραια χαιρομαι που το σκεφτηκες κι εσυ γιατι ντρεπομουν να το πω!Και οι εκθεσεις πολυ καλη ιδεα!!!

Καραβάκι είπε...

Θα ήθελα αν γίνεται να γίνω μέλος της ομάδας... ασχολούμαι χρόνια με πολλά πράγματα αλλά με στη ζωγραφική χρειάζομαι πολύ δουλειά ακόμη...

Mariela είπε...

Αζα, καλώς ήρθες!

Ανώνυμος είπε...

kalispera latreyw to sxedio kai tha thela plhrofories kai kati na rwthsw proswpika sto peggara@gmail.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails