Το Εικαστικό Καφενείο είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκμάθησης ζωγραφικής στο διαδίκτυο, (ίσως το μοναδικό στην Ελλάδα) που λειτουργεί με επιτυχία από το 2009.
Δοκιμάστε τώρα, δεν έχετε τίποτα να χάσετε... Τα πρώτα 3 μαθήματα είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής...



Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Μικρό Λεξικό: Τεχνοτροπία είναι...


…η μορφή της εικαστικής έκφρασης, τα κοινά στοιχεία που χαρακτηρίζουν μια χρονική περίοδο, ένα στυλ, μια ομάδα καλλιτεχνών.
Τα στοιχεία αυτά είναι ο τρόπος με τον οποίο οι καλλιτέχνες δουλεύουν το χρώμα, τη φόρμα, η ιδιαίτερη οπτική τους για την πραγματικότητα ή για την έλλειψη της, ο τρόπος γενικότερα που εκφράζονται.
Οι διαφορές στην τεχνοτροπία είναι αυτές που μας βοηθούν να διαχωρίσουμε τα διάφορα ρεύματα της τέχνης καθώς και τις ιδιαιτερότητες κάθε σχολής.
Διαφορετική είναι η τεχνοτροπία που συναντάμε στην Αναγέννηση από εκείνη των Ιμπρεσιονιστών, του Κυβισμού ή του Σουρεαλισμού, κλπ.
Συνήθως τα χαρακτηριστικά της έκφρασης που αφορούν μια συγκεκριμένη περίοδο στη ζωγραφική αφορούν και όλες τις μορφές της τέχνης από την ποίηση μέχρι την αρχιτεκτονική ή τη μουσική.
Στην περίπτωση που ένας καλλιτέχνης δεν ανήκει σε κάποιο συγκεκριμένο ρεύμα, τότε μιλάμε για προσωπικό «ιδίωμα».

4 σχόλια:

eleni είπε...

Μαριέλα,μ΄αρέσει πολύυυ αυτή η δημιουργία σου!
Τα χρώματα και η σύνθεση καταπληκτικά!
Φιλιά!

Mariela είπε...

Σε ευχαριστώ Ελένη μου....

Χριστίνα είπε...

Καλησπέρα!!!
Είναι τόσο όμορφο να διαβάζεις για την τεχνοτροπία έχοντας σαν φόντο αυτόν τον υπέροχο πίνακα!!! Είναι πάρα πολύ όμορφος. Στη δικιά μου ματιά ο συνδυασμός του αφηρημένου με το συγκεκριμένο δημιουργεί ένα πολύ γαλήνιο συναίσθημα και με ηρεμεί κάτι που το απλά αφηρημένο πολύ δύσκολα το πετυχαίνει.
Φιλιά πολλά

Mariela είπε...

Χριστίνα μου σε ευχαριστώ!
Μου είχε λείψει η παρουσία σου!
Καλώς ήρθες...
φιλάκια!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails