Το Εικαστικό Καφενείο είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκμάθησης ζωγραφικής στο διαδίκτυο, (ίσως το μοναδικό στην Ελλάδα) που λειτουργεί με επιτυχία από το 2009.
Δοκιμάστε τώρα, δεν έχετε τίποτα να χάσετε... Τα πρώτα 3 μαθήματα είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής...Η γνώμη των μαθητών...

Το Εικαστικό Καφενείο το ανακάλυψα εντελώς τυχαία... και ένιωσα σα να βρήκα ένα μαγικό λυχνάρι! Ότι ήθελα να μάθω, κάθε μου επιθυμία να γίνω καλύτερη σ' αυτό που πραγματικά νιώθω πως θα με απελευθερώσει, ήταν εκεί!
Τα μαθήματα δε σε τρομάζουν, οι ασκήσεις είναι τόσο διασκεδαστικές και πιάνεις τον εαυτό σου να γίνεται καλύτερος χωρίς ουσιαστικά να έχεις καταλάβει πως τα κατάφερες. Μερικές φορές δεν το πίστευα ότι έφτιαξα με τα χεράκια μου αυτό που έβλεπαν τα ματάκια μου!
Η Μαριέλα... τι να πω... μπορεί να είναι χιλιόμετρα μακριά αλλά τη νιώθεις δίπλα σου, όποτε τη χρειαστείς. Σε ενθαρρύνει, σε βοηθάει, σε διορθώνει και σε βελτιώνει! Δεν είμαι και από τις επιμελείς μαθήτριες στην υποβολή των ασκήσεών μου, αλλά αυτό είναι το υπέροχο, δε νιώθεις πίεση, ακολουθείς το ρυθμό σου, όπως και όπου σε πάει και νιώθεις τέλεια!
Μαριέλα σ' ευχαριστώ και δεν μπορώ να σου πω πόσο χαίρομαι για την τυχαία γνωριμία μας :) 
Αμαλία

Η άποψή μου για το εικαστικό καφενείο είναι ότι αποτελεί μια αξιέπαινη προσπάθεια καλλιτεχνικής δημιουργίας, η οποία δίνει την δυνατότητα σε όλους όσους έχουν καλλιτεχνικές ανησυχίες, να γνωρίσουν τον υπέροχο κόσμο της ζωγραφικής, να πειραματιστούν και να ταξιδέψουν δημιουργικά μέσα στην τέχνη, απ’ όπου και να βρίσκονται. Μπράβο Μαριέλα μου. Πάντα τέτοια...  
Φιλικά
Βάσια

Όταν πρωτοέλαβα μήνυμα στον υπολογιστή μου από τη Μαριέλα που ενημέρωνε για το εικαστικό καφενείο, και τη δυνατότητα παρακολούθησης εξ αποστάσεως μαθημάτων ζωγραφικής, ήταν τεράστια ικανοποίηση για μένα, καθώς ήταν ένα από τα όνειρά μου. 
Σκέφτηκα…. κάποιος καλός άγγελος ήθελε να πραγματοποιήσει κάποια επιθυμία μου.
Το εικαστικό καφενείο είναι για μένα πια ένα κομμάτι της ζωής μου. Με ταξιδεύει, μου δίνει κίνητρο να βελτιώνομαι, με κάνει να ονειρεύομαι και να είμαι αισιόδοξη. Ειδικά σήμερα. Περιμένω με αγωνία τα σχόλια της Μαριέλας μετά από κάθε άσκηση αλλά και την αποστολή του επόμενου μαθήματος.
Το εικαστικό καφενείο είναι ένας «τόπος συνάντησης» που έχει δημιουργηθεί με κέφι και ιδιαίτερη αγάπη και αυτό το εισπράττω.   
Πιστεύω να μου δοθεί η δυνατότητα σύντομα να συμμετάσχω στις δραστηριότητες (επισκέψεις κλπ) του εικαστικού καφενείου.
Μαριέλα σ΄ευχαριστούμε.
Ελένη

Τι με τράβηξε στο Εικαστικό Καφενείο : η εικαστική του απλότητα, η καλλιτεχνική ματιά της δασκάλας, η μεσογειακή της πινελιά (κάποιος το έγραψε πρόσφατα και με εκφράζει απόλυτα!), η αίσθηση της οργάνωσης που μου έδινε αλλά και η ευελιξία του, η προσωπική ευθύνη που απαιτεί, η συνεχής ανανέωση.
Τι αποδείχτηκε για μένα το Εικαστικό Καφενείο : ένας χώρος ψυχαγωγίας, εικαστικού πειραματισμού και δημιουργίας, μια ζεστή γωνιά επικοινωνίας, ένα εικαστικό παράθυρο από το οποίο μπορώ να απολαμβάνω τις πολύ όμορφες δημιουργίες άλλων ανθρώπων που ψάχνονται σαν και μένα, αλλά και το καλλιτεχνικό εργαστήρι της δασκάλας μας, την πορεία της δουλειάς και το γέννημα της δημιουργίας της. Ο εμπεριστατωμένος σχολιασμός της διόρθωσης μαζί με την καλά δομημένη διδασκαλία, από μια δασκάλα που ξέρει να κινητοποιεί, να διδάσκει, να διορθώνει αλλά και να εμψυχώνει, κατάφεραν να με κερδίσουν να πάω από τα 10 στα 50 και τώρα στα 70 μαθήματα !!! (μόλις ξεκίνησα έναν κύκλο 20 ηλεκτρονικών ιδιαίτερων!!!)  Καλή δύναμη και καλή συνέχεια Μαριέλα!
Ευχαριστούμε!
Χριστίνα

"Για εμένα το Εικαστικό Καφενείο είναι μια απόδραση από την καθημερινότητα!
Δουλεύω επαγγελματικά με αριθμούς και λογική και η Μαριέλα με βοηθάει να ξυπνάω το άλλο μου ημισφαίριο, το συναίσθημα και την ομορφιά.  
Το πρόγραμμα είναι πολύ σωστά δομημένο και σε βοηθάει να χτίζεις σιγά σιγά την πορεία σου.
Η Μαριέλα έχει ένα πάθος για αυτό που κάνει και αυτό είναι μεταδοτικό"
Αλέξης

Το "εικαστικό καφενείο" είναι ένας χώρος, όπου άτομα με καλλιτεχνικές ανησυχίες έχουν τη δυνατότητα να ξεδιπλώσουν τον ψυχικό τους κόσμο και το ταλέντο τους και να εκφραστούν, προσδιορίζοντας τα ίδια τον χρόνο που τα βολεύει.
Μιλώντας για τον εαυτό μου, θα έλεγα ότι μέσα από το "εικαστικό καφενείο" βρήκα την ευκαιρία να ασχοληθώ με τη ζωγραφική (κάτι που από χρόνια ήθελα να κάνω και για διάφορους λόγους δεν τα είχα καταφέρει) με έναν ευέλικτο τρόπο.
Τα εξ αποστάσεως μαθήματα γίνονται με πολύ αποτελεσματικό τρόπο και οι διορθώσεις της Μαριέλας είναι πολύ χρήσιμες και εποικοδομητικές.
Αλλά και μετά το πέρας των μαθημάτων, η "παρακολούθηση" του εικαστικού καφενείου εξακολουθεί να προσφέρει ερεθίσματα και ιδέες για να εξακολουθεί κάθε ενδιαφερόμενος να ασχολείται με αυτό που του αρέσει: τη ζωγραφική.
Μαριέλα μου, να είσαι πάντα καλά και δημιουργική!
Πολλά φιλιά!
Νατάσα

Όνειρο ζωής ήταν να ξεκινήσω κάποτε μαθήματα ζωγραφικής. Όμως οι αποστάσεις δεν με βοηθούσαν, μέχρι που βρήκα το ιστολόγιο του ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ να παραδίδει on-line μαθήματα ζωγραφικής. 
Εντυπωσιάστηκα γιατί είναι κάτι πρωτότυπο και καινούριο.
Όταν ξεκίνησα να ζωγραφίζω βρήκα το εγχείρημά μου ευχάριστο και δημιουργικό. Μέχρι τώρα έχω μάθει όμορφες και σημαντικές πληροφορίες και έχω εντυπωσιαστεί με όσα έχω καταφέρει με την βοήθεια  της δασκάλας μου.
Χαίρομαι που έχω δασκάλα την Μαριέλα Κωνσταντινίδου γιατί (όπως λέει και η παροιμία ) με όποιο δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις. 
Σάντυ.

Εδώ και καιρό έψαχνα τρόπο να ασχοληθώ με τη ζωγραφική αλλά δεν κατάφερνα να παρακολουθήσω τα διάφορα προγράμματα λόγω έλλειψης χρόνου. Τα διαδικτυακά μαθήματα είναι η ιδανική λύση, αφού μπορώ να ασχολούμαι από το σπίτι, όποτε το επιθυμώ. Η επικοινωνία, το επίπεδο των μαθημάτων και οι παρατηρήσεις στις εργασίες μου, είναι παραπάνω από αυτό που προσδοκούσα. 
Πάνος

Εικαστικό καφενείο…
Ο χώρος όπου συναντιούνται γνώμες και ιδέες, διευκρινήσεις και βοήθεια σε θέματα καλλιτεχνικά – εικαστικά.
Με εκτίμηση
Κατερίνα (Θες/νίκη)

Βλέπω το Εικαστικό Καφενείο ως ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα και ως τρόπο να βελτιώσω κάτι που μου αρέσει πολύ να κάνω: τη ζωγραφική! Είναι πραγματικά κάτι που ήθελα να μάθω, καθώς η ζωγραφική για μένα είναι ελευθερία σκέψης, χωρίς όρια ή προβλήματα! Τα μαθήματα με βοηθούν στο να γίνω καλύτερη σε αυτό και χάρηκα ειλικρινά που πήρα την απόφαση να τα ξεκινήσω!
Νεφέλη 

Το Εικαστικό Καφενείο αποτέλεσε πηγή γνώσης και μέσο έκφρασης της αγάπης μου για τη ζωγραφική. Η βοήθεια της Μαριέλας υπήρξε καθοριστική, οι δε παρατηρήσεις και διορθώσεις της με βοήθησαν να εξελιχθώ!
Κατερίνα Γ.

Το εικαστικό καφενείο είναι ένα site για όλους όσους αγαπούν την ζωγραφική και όχι μόνο. Είναι ένας "χώρος" που μπορείς εύκολα να μάθεις τεχνικές ,  να ανταλλάξεις απόψεις, να δημιουργήσεις εύκολα και απλά τα πρώτα σου σκίτσα μέχρι τις ολοκληρωμένες συνθέσεις κάτω από την επίβλεψη και τις οδηγίες της ευρηματικής Μαριέλας. Εκτιμώ ότι είναι ένα ολοκληρωμένο site  στον εικαστικό χώρο!
Στέλλα Κ.

Το Εικαστικό Καφενείο, "Δώρο Θεού "και σαν τέτοιο αδυνατώ να βρω λέξεις να εκφράσω την εμπειρία μου διότι η εμπειρία βιώνεται δεν λέγεται. Έχω αγοράσει παρά πολλά βιβλία και μεθόδους ζωγραφικής όμως έμειναν πάντα στην φυλλομέτρηση και η βαθιά επιθυμία έκφρασης της ικανότητας ανεκπλήρωτη.  Μέχρι την στιγμή της από μηχανής Θεού συνάντηση με την μοναδική Δασκάλα που ξέρει χωρίς πολυλογίες να βοηθάει να στηρίζει να διορθώνει να εμψυχώνει ,ώστε να έχεις το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.
Ότι και αν πω  όσο και αν ευχαριστήσω είναι τίποτα μπρος στην καλλιτέχνιδα γιατί μέσα από την τέχνη της κατάφερε να ανέλθει στα ανώτατα επίπεδα διδασκαλίας απαλλαγμένη  από τα μικρά και ασήμαντα και να είναι πραγματικά μια χαρισματική δασκάλα ζωγράφος και άνθρωπος.
 Ευχαριστώ τις ανώτερες δυνάμεις που ήρθε έτσι  ξαφνικά στη δύσκολη καμπή της ζωής μου και άνοιξε τις χιλιοαμπαρωμένες πόρτες της έμπνευσης και ζω μια άλλη ζωή. Εύχομαι να της ανταποδίδεται στο ακέραιο αυτό που μου δίνει !!!!!!!!!  
Στέλλα Π.

2 σχόλια:

despina είπε...

Τελειωνω σχεδον τον πρωτο κυκλο μαθηματων!!
Στην αρχη ημουνα διστακτικη...πως γινεται σε μια τετοια τεχνη οπως η ζωγραφικη , να απουσιαζει η φυσικη παρουσια του δασκαλου..να βλεπεις το χερι πως κρατα το πινελο, να βλεπεις πως απλωνεται το χρωμα...να τα ζεις!!!Κι ομως το τολμησα να παρακολουθησω τα μαθηματα της Μαριελλα και φυσικα δεν το μετανοιωσα. Μου δοθηκε η ευκαιρεια να ανακαλυψω δικες μου πτυχες, εμαθα να παρατηρω τα χρωματα γυρω μου,να ανοιγω το παραθυρο μου και οτι βλεπω να το φανταζομαι σαν εργο τεχνης.
Εμαθα να ζωγραφιζω με αγαπη και με αλλη ματια...καμαρωνω για τα εργα μου και ας μην ειναι σημαντικα, γιατι απλα δεν πιστεψα οτι μπορουσα να τα κανω...Και ολα αυτα οφειλονται στην Μαριελλα , που με τον δικο της τροπο που σιγουρα ξερει καλα και με τα μαθηματα της που ειναι στημενα με τροπο που το καθενα σε παει παρακατω ενα βημα , σε οδηγει να ανακαλυψεις τις δυνατοτητες σου. Ευχαριστω Μαριελλα..Ευχαριστω πολυ!!!

despina είπε...

Τελειωνω σχεδον τον πρωτο κυκλο μαθηματων!!
Στην αρχη ημουνα διστακτικη...πως γινεται σε μια τετοια τεχνη οπως η ζωγραφικη , να απουσιαζει η φυσικη παρουσια του δασκαλου..να βλεπεις το χερι πως κρατα το πινελο, να βλεπεις πως απλωνεται το χρωμα...να τα ζεις!!!Κι ομως το τολμησα να παρακολουθησω τα μαθηματα της Μαριελλα και φυσικα δεν το μετανοιωσα. Μου δοθηκε η ευκαιρεια να ανακαλυψω δικες μου πτυχες, εμαθα να παρατηρω τα χρωματα γυρω μου,να ανοιγω το παραθυρο μου και οτι βλεπω να το φανταζομαι σαν εργο τεχνης.
Εμαθα να ζωγραφιζω με αγαπη και με αλλη ματια...καμαρωνω για τα εργα μου και ας μην ειναι σημαντικα, γιατι απλα δεν πιστεψα οτι μπορουσα να τα κανω...Και ολα αυτα οφειλονται στην Μαριελλα , που με τον δικο της τροπο που σιγουρα ξερει καλα και με τα μαθηματα της που ειναι στημενα με τροπο που το καθενα σε παει παρακατω ενα βημα , σε οδηγει να ανακαλυψεις τις δυνατοτητες σου. Ευχαριστω Μαριελλα..Ευχαριστω πολυ!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails