Το Εικαστικό Καφενείο είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκμάθησης ζωγραφικής στο διαδίκτυο, (ίσως το μοναδικό στην Ελλάδα) που λειτουργεί με επιτυχία από το 2009.
Δοκιμάστε τώρα, δεν έχετε τίποτα να χάσετε... Τα πρώτα 3 μαθήματα είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής...Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

ΝΕΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ • Δημιουργική Ιστορία Τέχνης και πολιτισμού!

Κατά την ταπεινή μου άποψη κάθε καλλιτέχνης οφείλει να γνωρίζει κάποια έστω βασικά πράγματα για την Ιστορία της Τέχνης και του Πολιτισμού.


Ιστορία τέχνης είναι...

Η Ιστορία της Τέχνης είναι ένα τεράστιο πεδίο έρευνας και μελέτης
των ανθρωπιστικών επιστημών, της αρχαιολογίας, της πολιτισμικής ανθρωπολογίας και της εθνολογίας.
Επέλεξα μέσω της προσωπικής μου εμπειρίας τα ρεύματα και τις ιστορικές περιόδους που θεωρώ πολύ καθοριστικούς για την εξέλιξη της ανθρώπινης δημιουργίας, αφήνοντας δυστυχώς απέξω σημαντικούς πολιτισμούς ιδιαίτερα προς την Ανατολή. Είναι πιθανόν αυτοί να αποτελέσουν μια άλλη σειρά στο μέλλον.


Τα νέα μαθήματα

Μέσα από αυτά τα νέα μαθήματα δεν φιλοδοξώ να αντικαταστήσω τους Ιστορικούς Τέχνης, ούτε να εμβαθύνω και να αναλύσω την ιστορία (δεν είναι ο τομέας μου) απλά να σας δώσω τη δυνατότητα να ερευνήσετε, να πειραματιστείτε, να ξαναθυμηθείτε, να ανοίξετε και πάλι νέους ορίζοντες.
Το σημαντικό κομμάτι αυτών των μαθημάτων είναι οι πρακτικές εφαρμογές.
Καλείστε να δημιουργήσετε ένα δικό σας έργο κάθε φορά που να αντικατοπτρίζει την Ιστορική περίοδο στην οποία αναφερόμαστε.
Η έμπνευση προέρχεται από τα βασικά στοιχεία της κάθε εποχής τα οποία προσαρμόζετε εσείς όπως θέλετε στο δημιούργημα σας.
Θα μάθετε πολλές νέες τεχνικές, ιδέες και απόψεις που θα επηρεάσουν το προσωπικό ύφος κα στιλ της δουλειάς σας με έναν πολύ θετικό τρόπο.

Το 1ο μέρος του μαθήματος περιλαμβάνει μια μικρή θεωρητική-ιστορική προσέγγιση και με ερωτήσεις (στις οποίες καλό θα είναι να απαντήσετε) σας δίνεται το έναυσμα για προσωπική έρευνα. 
Στο 2ο κομμάτι του μαθήματος θα βρείτε την εκφώνηση της δημιουργικής εφαρμογής μαζί με επιπλέον οδηγίες και συμβουλές.
Τέλος επιλεγμένες εικόνες βοηθούν να αντλήσετε την έμπνευση που χρειάζεστε. Φυσικά είναι απλά ενδεικτικές μπορείτε εσείς να αναζητήσετε περισσότερες. Στην εποχή του ίντερνετ μια τέτοια έρευνα είναι αρκετά εύκολη όσο και γρήγορη.


Η σειρά αποτελείται από 20 μαθήματα και φυσικά ο καθένας από εσάς μπορεί να πάρει όσα και όποια θέλει.
Ανήκουν στον Γ’ κύκλο μαθημάτων του Εικαστικού Καφενείου με γενικό τίτλο «Σπουδή και δημιουργία».Ζητείστε λεπτομέρειες για τον τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων καθώς και τις τιμές, τρόπους πληρωμής κλπ. στο email μου: mariela663@gmail.com

Εάν παρακολουθήσετε όλα τα μαθήματα στο τέλος θα έχετε δημιουργήσει ένα δικό σας «Βιβλίο Ιστορίας της Τέχνης» τόσο από πλευράς κειμένου όσο και εικόνας. 
Πληροφορίες γι αυτό στα πρώτα μαθήματα.


ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ! 

Τα αναλυτικά περιεχόμενα των μαθημάτων εδώ:
https://marielartwork.blogspot.com/2020/01/blog-post_21.html

Τα εικονιζόμενα έργα είναι όλα μαθητών που ήδη παρακολουθούν τα νέα μαθήματα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails